МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Територіальна оборона»: дев’ятий випуск Inker виклали у вільний доступ

Новий номер журналу соціальних мальописів розповідає чотири історії воїнів територіальної оборони, які часто першими виступали проти ворога на рідній землі.

«На початку повномасштабного вторгнення сил оборони та захисту катастрофічно не вистачало, адже росіяни наступали з усіх боків: із суші, неба, навіть з моря. Тоді тисячі добровольців і сміливців зробили свій вибір: взяти до рук зброю, стати на захист Батьківщини.

Більшість з тих, хто прийшов до військкоматів, не мали якогось військового досвіду чи вишколу, єдине що у них було — сміливість та відважність протистояти ворогу. Саме таким героям та героїням ми присвятили цей випуск — ТРО. Вони — ті, завдяки кому тисячі цивільних життів були врятовані, ті, хто боронив рідні міста та селища», — йдеться у передмові до дев’ятого Inker.

До цього випуску увійшли комікси: 

«Відьма» (сюжет: Е. Муар, малюнок: Linnison)

«Як “селюки” Балаклію боронили» (сюжет: Микита Янюк, малюнок: Захар Поліщук)

«Фантом» (сюжет: Тарас Кунець, малюнок: Asia Legios)

«Станція “Перемога”» (сюжет: Тарас Кунець, малюнок: Марія Кочерова)

«У цьому випуску зібрані чотири історії різних героїв та героїнь, які обрали захищати свій дім, ризикуючи власним життям. Хлопець, який все життя шукав себе, а приєднавшись до лав Тероборони Харкова — знайшов своє призначення і своє кохання. Історія боротьби офіцерки ТрО з позивним Відьма, яка стримувала прорив окупантів до міста Бахмут.

Група звичайних чоловіків (“селюків”), яка мужньо давала відсіч окупантам в Ізюмі. Та історія захисника, якому довелося пройти шлях від антигероя Майдану, що стояв на захисті адміністрації президента-втікача до легендарного бойового командира штурмової роти, який захищає країну від російських окупантів», — звертаються до читачів творці журналу.

Обличчя ТРО не так часто показують у медіа, як, скажімо, умовних експертів. Тож Inker робить спробу показати справжніх героїв, про яких варто говорити, яких варто підтримувати, адже саме вони борються за нашу свободу.

«Одна з найуспішніших реформ наших збройних сил та стратегії національного спротиву. Кожен регіон формує бригаду. Кожен район — батальйон. Земляків збирають для того, аби захищали власну землю. Щось в цьому є від військово-політичного устрою Гетьманщини — полки і курені тоді теж створювалися згідно з географічною прив’язкою.

Хай там як, але за рік повномасштабного вторгнення ТРО довели свою ефективність. Тепер наш досвід вивчають ледь не всі сусідні держави, а ворожі навіть спішно намагаються створити щось подібне у складі своїх збройних сил», — пише редактор Inker Сергій Колесніков.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter