МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Ukraїner презентує дві нові книжки-мандрівки Україною

«Ukraїner. Країна зсередини 2» та Ukraine from above вже можна замовити на сайті проєкту

Обидві книжки створені власним видавництвом Ukraїner і надруковані в Харкові. Презентація відбудеться у столиці 10 вересня.

Дещо раніше Тиктор медіа спілкувалося з Богданом Горбаєм — координатором книжкових проєктів Ukraїner. Інтерв’ю з ним читайте тут.

«“Ukraїner. Країна зсередини 2” — це результат другої серії експедицій Україною у 2019‒2021 роках. Ми зібрали історії з різних куточків країни напередодні російського вторгнення. Деякі з цих розповідей уже стали архівними й збережені лише на сторінках книжки», — розповідають в Ukraїner.

На жаль, деякі з пам’яток і подій залишилися тільки в таких архівах, як от: храм у Маріуполі, оздоблений петриківським розписом; яскраві мурали в мирному Сєвєродонецьку; вистава херсонського театру в лісі просто неба. Цю мандрівку поки можна здійснити тільки віртуально.

Ukraine from above — англомовна фотокнига про Україну з висоти пташиного лету, яка покаже нашу країну світові в усій її красі, неспотвореній російськими снарядами. У ній і різноманіття природи, і урбаністичних пейзажів.

«Ми прагнемо, аби образ такої України, якою побачили її ми, залишився у якомога більшої кількості людей у всьому світі. Ми прагнемо поділитися власною ідентичністю з іншими і водночас довести свою приналежність до європейської та світової спільноти. Ви можете обрати одну з чотирьох обкладинок на власний розсуд», — розповідають в Ukraїner.

З обкладинками до цієї книжки вийшла цікава історія, адже як вибрати одну, якщо Україна така різноманітна, і для кожного має свою асоціацію.

«Ми довго думали якою ж має бути та головна фотографія, що ілюструватиме Україну з висоти. Велична дзвіниця Києво-Печерської лаври, що потопає у хмарах чи дерев’яний човник на дзеркальній поверхні одного з найбільших озер України — Світязя? А може, химерної форми Станіславські кручі на березі Дніпровсько-Бузького лиману чи глибокі води Каховського водосховища — життєво важливої водойми як для зрошування виноградників, так і для функціонування великої АЕС на її берегах. Як виявилось — у кожного з команди Ukraїner ці асоціації є різними. Тому ми вирішили дати вам можливість обирати свою обкладинку самостійно, пропонуючи декілька її варіантів. Хоч кожен із нас уявляє Україну по-своєму, але країна в нас одна. І ми разом віримо в нашу перемогу», — додають в Ukraїner.

Вхід на презентацію можливий за попередньою реєстрацією у формі.

 

Читайте також: То що з ним не так? Огляд книжки «Щось зі мною не так» Андрія Любки

 

Чільна світлина: Ukraїner

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter