МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

День Гаррі Поттера: чарівники підтримують Україну

День Гаррі Поттера відзначають 2 травня, тоді, коли відбулася битва за Гоґвортс, яка стала фіналом протистояння добра та зла в одному із найпопулярніших фентезі усіх часів

Авторка книжок про хлопчика, який вижив, Джоан К. Ролінґ однією з перших серед письменників засудила повномасштабне вторгнення росії в Україну та оголосила збір коштів для дітей, позбавлених батьківського піклування, які стали заручниками цієї війни, через платформу Lumos.

«Війна руйнує дитинство та розбиває сім’ї. Lumos закликає допомогти дітям, які опинились у дитячих будинках в Україні», — пише Джоан К. Ролінґ.

Зворушливий пост, у якому вона шкодує про те, що, на жаль, не вміє творити магію в реальному житті:

Крім того, Ролінґ різко відповіла путінові, який згадав про неї в одній зі своїх промов, ілюструючи постаттю письменниці заклики кенсилити російську культуру.

До слова, благодійний фонд Lumos вже назбирав мільйон фунтів для допомоги українським дітям:

Зірка фільмів «Гаррі Поттер» Том Фелтон підтримав український спротив, влаштувавши у прямому ефірі концерт зі збором коштів на підтримку України. Одну з пісень, присвячених Україні, можна послухати в його інстаграмі:

Закликав підтримувати Україну й Олівер Фелпс, відомий за роллю Джорджа Візлі.

Битва за Гоґвортс — звільнення від багаторічного гніту та залякувань. Це так знайомо. Російське військо легко порівняти з кровожерними смертежерами, а владіміра путіна — з Тим-кого-не-можна-називати, одержимим психопатом Волдемортом, який відчайдушно чіпляється за життя та створює горокракси — реліквії, що постають із загубленого життя. У битві за Гоґвортс перемагає добро, у битві за Україну воно теж переможе.

Усі книжки зі всесвіту Гаррі Поттера вийшли українською у видавництві «А-ба-ба-га-ла-ма-га» у перекладі Віктора Морозова. Окрім семи томів пригод хлопчика, який вижив, та п’єси «Гаррі Поттер і прокляте дитя» у серії: ілюстровані  «Квідич крізь віки», «Історія магії» та «Фантастичні звірі і де їх шукати», казки для справжніх чарівників «Казки Барда Бідла» та оригінальні сценарії «Фантастичних звірів». Також наприкінці 2021 українською вийшла святкова повість Джоан К. Ролінґ «Різдвяна свинка». 

 

Читайте також про 10 екранізованих мальописів
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter