МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Craft Magazine організовує публічну розмову про інтерв’ю як мистецтво порозуміння

17 листопада о 19:00 за київським часом відбудеться публічна дискусія «Культура глибинної розмови: інтерв’ю як мистецтво порозуміння». Організатори: Craft Magazine у співпраці з America House Kyiv.

Подія покликана закріпити міжкультурні зв’язки і трансформації сприйняття культурної України аудиторією США на прикладі моножанрового медіа Craft, що фокусується на форматі інтерв’ю.

Розмова відбудеться в онлайн та офлайн-форматах, приєднатися онлайн можна буде за посиланням. Трансляція проходитиме англійською мовою на фейсбук-сторінках Американського дому в Києві, Посольства США в Україні, Fulbright Ukraine та українською мовою на сторінках Craft Magazine, PEN Ukraine у фейсбуці та на ютуб-сторінці Американського дому в Києві.

 

У публічній розмові візьмуть участь:

  • Тетяна Стрельченко, директорка America House Kyiv,
  • Катерина Казімірова, засновниця Craft | Magazine, виконавча директорка діджитал агенції ArtWeb,
  • Кейт Цуркан, письменниця, редакторка та перекладачка, співзасновниця медіаплатформи Apofenie,
  • Тетяна Терен, журналістка, кураторка книжкових проєктів та літературних програм, виконавча директорка Українського ПЕН,
  • Андрій Курков, письменник, журналіст, кіносценарист, Президент Українського ПЕН,
  • Сергій Жадан, письменник, перекладач, музикант, кіносценарист, громадський діяч,
  • Ніна Карнаух, професорка Державного університету штату Огайо, США; засновниця YouTube каналу «Ніна-Україна».

 

Читайте також: У Мистецькому арсеналі презентували авторський музичний альбом «Фокстроти»

 

Катерина Казімірова, співзасновниця Craft Magazine:

Найбільші і найвпливовіші світові платформи та інституції у сфері культури сформувались завдяки можливості діалогу. І саме з діалогу бере початок жанр інтерв’ю. Навіть Craft був створений і розвивається у форматі діалогу між засновницями, нашою командою та визначними культурними особистостями епохи. І цією публічною розмовою у форматі полілогу ми разом із партнерами та героями Craft прагнемо показати практичні можливості та потужності незалежних медіа у формуванні та донесенні смислів і концептів до міжнародної аудиторії, а також продемонструвати фідбек наших читачів за кордоном й окреслити формат їхнього сприйняття українського контенту та контенту про українців.

 

Про що розмовлятимуть:

  • Актуальність моножанрового текстового медіа у ЗМІ сьогодення.
  • Модифікацію жанру інтерв’ю у новітніх медіа України, Європи та США.
  • Присутність України у публічній та медійній царинах США; голоси культурної України за кордоном.
  • Правозахисна та просвітницька функції жанру інтерв’ю.
  • Кросвікове сприйняття жанру: аудиторії 20/40/60 років.
  • Адаптивність інтерв’ю для молоді: фокусування тем та героїв, структура розмови, оптика промо жанру.
  • Трансформації інтерв’ю в залежності від формату: текст, аудіо (радіо та подкасти), відео.

 

Дарина Анастасьєва, співзасновниця Craft Magazine:

Учасники цієї розмови своєю діяльністю та творчістю працюють над укріпленням позицій культурної України на світовій арені. Одні з найбільш знаних і перекладених англійською письменників, керівниці міжнародних інституцій, засновниці медіа, які популяризують особистості та надбання українців для іноземної аудиторії — усі вони є практиками жанру інтерв’ю у всіх його можливих варіаціях. Ця публічна розмова — не формальний захід із ілюстрації здобутків спікерів, а також не літературознавча дискусія про кристалізацію жанру, а практична панель про можливості інтерв’ю як формату культурного діалогу між його учасниками; потужності інтерв’ю як інструменту промоції персоналій, їхніх продуктів; та окреслення комплексної візії шляху розвитку країни на міжнародній арені.

 

Тетяна Стрельченко:

America House Kyiv — майданчик для кроскультурних, освітніх та інформаційних ініціатив. Ми підтримуємо й активно беремо участь у створенні та промоції кейсів, покликаних показати культурну Америку українцям і культурну Україну американцям. Ця публічна розмова акумулює в собі максимально широкі досвіди яскравих представників естеблішменту у міжкультурній співпраці між нашими країнами, а також є можливістю для пошуку та знаходження точок доторку на міжнародному рівні та підґрунтям для порозуміння.

 

Читайте також: Художник Олександр Грехов: «Не треба консервувати людей у їхніх епохах»

 


Craft Magazine — це онлайн-журнал, присвячений розмовам з видатними українцями про творчість, майстерність і життя. Craft Magazine створює єдиний простір для діалогу між усіма учасниками культурного процесу: письменниками, художниками, скульпторами, графіками, акторами, композиторами, музикантами, диригентами, а також культурними менеджерами і професійними журналістами.

Американський дім у Києві — головний ресурс в Україні для американської культури, освіти та інформації, простір для відкритого діалогу, генерації ідей та інновацій. America House організовує широкий спектр заходів, включаючи обговорення актуальних питань політики, зустрічі зі спікерами, майстер-класи, кіноночі, дискусійні клуби, художні виставки та концерти.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter