МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Оголошено дату проведення 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Із 1 по 3 грудня локаціями фестивалю стануть Будинок кіно та кінотеатр «Жовтень», а також Київський метрополітен

У межах події покажуть фільми міжнародної конкурсної програми, національний конкурс українських короткометражних фільмів, «Українські прем’єри» та фільми із традиційних позаконкурсних програм фестивалю.

Міжнародне журі обиратиме переможців у кожній із секцій конкурсу: студентські, дебютні короткометражні та перші повнометражні фільми, а також Ґран-прі фестивалю. Грошові призи в міжнародному конкурсі цьогоріч не вручатимуть.

Окрім офіційної частини, з 4 по 6 грудня «Молодість» проведе глядацькі дні, коли будуть повтори всіх фільмів програми фестивалю. 

Програма та партнери фестивалю будуть оголошені 10 листопада.

Цьогоріч київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» представив національний конкурс українських короткометражних і повнометражних фільмів у межах 30-го Гамбурзького кінофестивалю FILMFEST HAMBURG, який пройшов у Німеччині з 29 вересня по 8 жовтня. 

Національний конкурс «Молодості» традиційно включав короткометражні роботи, а також вперше — повнометражні фільми. У конкурсі було представлено 12 коротких метрів і 7 повних. Усі повнометражні учасники — дебютні фільми режисерів і режисерок. 

6 жовтня фестиваль оголосив переможців національного конкурсу українських фільмів: найкращим повнометражним фільмом став «Стоп-земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним — Leopolis Night Нікона Романченка.

Також особливі відзнаки журі отримали стрічки «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука та «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава Героям» Клеменса Пула.

Переможців обирало журі у складі української режисерки та сценаристки Єви Нейман, іранського продюсера Фарзада Пака та німецької акторки Фрітці Габерляндт

Також під час позаконкурсних показів німецькі глядачі познайомилися з документальним фільмом Єви Нейман «Привоз» та добіркою стрічок-переможців і лауреатів «Молодості» воєнної тематики.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter