МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

21 день українською: стартує мовний марафон від Кота Інжира

«Говори українською, бо ворог не може» — звернувся до читачів Кіт Інжир навесні. До Дня української мови та писемності комікс-персонаж ініціював онлайн-марафон «Перемикай на українську»

Креативна інформаційна кампанія стартує 9 листопада і триватиме 21 день. Мета марафону — допомогти перейти на українську у побуті, надихнути на її вивчення, позбутися мовних бар’єрів, а також поглибити знання мови. Долучитися може кожен. Щодня на сторінках Кота Інжира з’являтимуться завдання для учасників. 

Серед них: подивитися українське кіно, запостити свій улюблений вірш, навчитися соковито сваритися, робити вишукані компліменти українською, приготувати фірмові класичні страви або написати листівку. Завдання доповнюватимуть підбірки корисних ресурсів: освітніх порталів, списки знакових сучасних та класичних українських фільмів, книжок, подкастів, блогів. Серед учасників марафону розіграють сувеніри від Інжира.

 

Олена Павлова, письменниця, авторка Кота Інжира:

Провести марафон «Перемикай на українську» нас надихнула Ярина Чорногуз. Зараз вона захищає країну на фронті, а це буде продовженням її справи. Ми познайомилися, коли до 25-річчя Незалежності Ярина з однодумцями організувала мовомарафон «Переходь на українську». Протягом 25 днів учасники отримували завдання, що спонукали говорити українською. Саме тоді я намалювала Кота Інжира із фразою: «Українська мова — як мед: солодка, квіткова, корисна для здоров’я». Бо зрозуміла, що українську мову треба не нав’язувати, а рекламувати, демонструючи все найкраще у ній. 21 день марафону — символічна цифра, адже за цей час може виробитися нова звичка. Ця звичка — жити українською. 

Наталія Каташинська, освітня експертка, менеджерка проєкту:

Деяким українцям важко перейти на українську мову. Людський мозок лінивий і йде шляхом найменшого спротиву. Іноді — соромно говорити неправильно. Мова — це вибір. Щодня обирати сказати, послухати, подивитися, почитати українською. Мета гри-марафону — не вчити правила, а смакувати мову щодня. Перемкнути на українську.

 

Кіт Інжир — комікс-персонаж, який популяризує читання, українську мову та культуру. Герой мемів і персонаж шкільних підручників і робочих зошитів із літератури. Як лідер думок бере участь у соціальних інформаційних кампаніях, присвячених українській культурі, безпеці на дорогах, охороні тварин, верховенству права та демократії, освіті та розвитку критичного мислення. Авторка — Олена Павлова.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter