МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Золотий Ліфон» – 2021: назвали найсексуальніших митців України

Найсексуальнішим українським культурним діячем став поет Юрій Іздрик. Він очолив цьогорічний рейтинг народної відзнаки «Золотий Ліфон».

Торік Юрій Іздрик здивував публіку відвертою оголеною фотосесією для збірки своїх віршів Naked One.

 

Організаторки «Золотого Ліфону» про 59-річного Юрія Іздрика:

Автор Тої Самої Книжки, яку ми так і не змогли прочитати. Щоразу відволікалися на ілюстрації. Еротична фотосесія, яка позбавила сну всіх нас. Не повторювати в реальному житті! Бо це неповторне. Абсолютне прийняття кожного сантиметру свого тіла. Цьому еротичному магнетизму неможливо опиратися. Але це не тільки про тіло. Чоловік, який відчуває Жінку, вміє бачити і любити. Чоловік, який збуджує своєю повагою до жінки, думками і метафорами.

 

Голосування цього року пройшло втретє. Мета премії — обрати найсексуальніших українських митців серед літераторів, музикантів, акторів, художників. Голосувати могли усі охочі на сторінці премії, складаючи власний топ із 10 митців. Їхні голоси підрахували і визначили загальний рейтинг. Номінувати учасники могли будь-кого.

«Жінки точно знають, що сексуальність — це не тільки про красиве тіло… Хто здіймає вир пристрастей у жіночих душах та навертає на грішні думки? У кого ж шанувальниці готові жбурляти ліфчики — як вияв глибокої любові та захоплення?» — запитували організаторки премії на початку голосування.

Минулі два роки рейтинг очолював поет Сергій Жадан. Цьогоріч він посів друге місце.

Всього на премію номінували 106 митців. Середній вік двадцятки найсексуальніших — 45 років. Найбільший розрив у балах був між першим і другим місцем рейтингу. Семеро з десяти найпривабливіших чоловіків української культури мають вуса.

 

Топ-10 премії «Золотий Ліфон» – 2021:

 

  1. Юрій Іздрик — поет, музикант
  2. Сергій Жадан — поет, музикант
  3. Іван Леньо — музикант, лідер гурту Kozak System
  4. Іван Семесюк — художник, музикант
  5. Ахтем Сеітаблаєв — актор, режисер
  6. Юрій Андрухович — письменник
  7. Сергій Строян — музикант
  8. Валерій Маркус — письменник
  9. Олександр Положинський — музикант
  10. Олег Михайлюта — музикант, гурт Т.Н.М.К.

 

Також цьогоріч премія «Золотий Ліфон» мала дві спеціальні відзнаки. Спецпроєкт «30 років українського сексу» до 30-ї річниці Незалежності мав на меті визначити найпривабливішого митця за роки існування незалежної української культури. Переможцем тут став музикант Юрко Юрченко.

 

Також окрему позачасову відзнаку присудили музиканту та актору Міську Барбарі, який пішов із життя цього року, не доживши зовсім трохи до 50 років.


«У рок-зірок закохатися можна і після смерті. Ми впевнені, ще не одне покоління дівчат завмиратиме під твій неймовірно звабливий голос. Що під твої пісні закохуватимуться, освідчуватимуться і кохатимуться. Нам дуже прикро, що ми не зможемо більше кинути тобі на концерті Ліфон. Але ти завжди пришвидшуватимеш наше серцебиття».

 

«Золотий Ліфон» – 2021: Топ-10 найсексуальніших українських митців

 

  1. Юрій Іздрик — поет, музикант

 

Чоловік, поруч з яким губляться думки, ховаються слова, тупляться ножі.

Сміливість. Відвертість. Чуттєвість. Щирість. Стиль і смак. І це ми не порівнюємо з чимось смачним. Смачне втрачає свій термін придатності. А він — ні. Він як витримане віскі, з роками все тільки вишуканіший. Сміливець, який наважився надіслати дікпіки усій країні.

Ми всі хотіли б бути вигадані Іздриком. Ми всі хотіли би писати з ним власну реальність. Тому що він як ніхто розуміє бунтарську душу. Він красивий. Те, що він робить — красиво. І музичні сети, і вірші, і виступи, і перфоманси, і ролі в кіно та театрі.

Чоловік, якому хочеться здатися в полон без бою. Поет, який здійснив камінаут зрілого чоловіка. Він проймає і силою свого слова, і голосом, яким це слово виголошує. Верхня межа щирості, на якій вже не зважаєш на будь-які умовності.

 

  1. Сергій Жадан — поет

 

Хто з нас не мріяв бути дівчиною з віршів Жадана? Котра б не хотіла, щоб у перші дні листопада за її увагу палили сусідські будинки, перетворювали воду на портвейн, а її саму — на поезію? Брюнеткам пощастило більше, вони можуть цитувати «Жінку з чорним, як земля волоссям». Блондинки чекають на щось для себе. Руденьким і так добре, але про них теж варто розповісти окремо. Тож для Сергія Вікторовича роботи — непочатий край. І Срібний Ліфон.

Зібравши два Золотих Ліфони, які він урочисто обіцяв передати в Харківський літмузей, Сергій Жадан цьогоріч волів дати дорогу молодим. Його підтримали шанувальниці, і зі скрипом серця під чорним мереживом своїх ліфонів, голосували за інших. Але це великий виклик — взагалі знайти якихось інших, коли у нас є Жадан.

Тому що він талановитий в усьому, що робить. А робить він так багато, що ми підозрюємо, десь у Харкові діє підпільний цех з клонування Сергія Вікторовича, на якому працює не менш як триста китайців.

Бо як інакше це все поєднується в одній людині, у голову не вкладається. Ці чуттєві вірші, які дають змогу відчувати, що вони про тебе. От як гороскопи, їй Богу. Ці рок-концерти, що розривають зали і змушують навіть дівчат-відмінниць танцювати на столах. Цей дотепний та глибокий радіоведучий, який розмовляє з найкращими людьми країни. Цей громадський діяч, що підтримує військових та вчителів та дітей на Донбасі. А невдовзі чекаємо на режисерський дебют Сергія Вікторовича. Акторський вже був, і не один. Просто таки 50 відтінків Сергія Жадана.

 

  1. Іван Леньо — музикант, лідер гурту Kozak System

 

На концертах KOZAK SYSTEM хочеться тільки одного — бути акордеоном на оголених грудях нашого 3-го найсексуальнішого митця Івана Леньо. Тож після слів у пісні: «Твоя порядність така спокуслива», урочисто знімаємо бронзовий ліфон — і кидаємо в нього. Мимохідь збиваємо той недоречний акордеон, бо ж закриває всю красу!

Неймовірна козацька енергія, мила усмішка й вміла робота пальців на клавішах акордеону (гм, а на чому ще?) гіпнотизують, заколисують і водночас не дають встояти на місці. Поряд такого чоловіка і холодно, й спекотно водночас, хочеться водночас рватися у божевільні пригоди і згорнутися калачиком на отих міцних грудях.

 

  1. Іван Семесюк — художник, музикант

 

Семесюк не хотів ліфона, у нього вже один срібний є. Семесюк хотів, щоб просто хтось скопав город. Дівчата добре подумали і вирішили цьогоріч залишити його без дорогоцінної білизни. Нема чого таку красу до землі носити.

Але ж як не оцінити цього сексуального, харизматичного, талановитого, вусатого і ще багато разів «ого» якого чоловіка?

4-е місце для улюбленця інтелектуалок за широку душу та вправні вуста від щирого серця без ліфонів. 

 

  1. Ахтем Сеітаблаєв — актор, режисер

 

Цього зимового вечора наші серця, душі та тіла зігрівають думки про вогняну південну кров, що тече в жилястих руках, ногах, шиї та інших частинах тіла нашого № 5… Смакуємо соковиту та терпку серцевину нашого рейтингу — Ахтема Сеітаблаєва!

Він уже довів нам, що вміє тонко відчувати людські почуття та емоції, та передавати їх через екран. А який він у гніві, ммм… Та до такого тепла хочеться бути ближче й забрати всі холодні штучні перешкоди між нами. Закритися з ним у якійсь старовинній квартирі Києва, вештатися пішки невідомим лісом, пристрасно танцювати на львівській бруківці та паркеті, чи їхати Додому — з Ахтемом і край світу буде прекрасним, і кінець його можна пережити. За його спиною одночасно хочеться сховатися й ніжно притулитися до неї. Шалений та палкий погляд його темних очей пронизує наскрізь, наче він володіє суперсилою, яка захоплює увагу всіх жінок довкруги.

 

  1. Юрій Андрухович — письменник

 

Юрія Андруховича можна обожнювати за вірші, за мурашки по шкірі від повільного й запаморочливого голосу, за задумливий погляд й довгі пальці. Його можна ненавидіти за паузи у диктанті й заплутані речення. Але не можливо бути байдужою до станіславського мачо. Його проза подарувала не одну безсонну ніч, його вірші — бажання заснути в обіймах. Андрухович бере не брутальним сексом, а харизмою та меланхолійним тяжінням, і цим доводить до гріха. Наш пекельний № 6.

 

  1. Сергій Строян — музикант

 

Сергій Строян — соліст гуртів «Тартак» і «Чумацький Шлях». Брутальний, запальний на сцені. Разом із тим, вишукано милий поза нею. Його енергія запалює, перед шаленим драйвом неможливо встояти. І коли Сергій співає зі сцени «Хап тебе у мішок!», ти подумки погоджуєшся: «Забирай!».

 

  1. Валерій Маркус — письменник

 

Чи існує щось звабливіше і гарячіше, ніж фото Валерія Маркуса? Так. Світлини Маркуса з його котом) І це — заслужена восьма сходинка «Золотого Ліфону».

Його впевнений погляд і харизматична зовнішність часом змушують кисень зупинятися у гортані. Від спокусливої статури не відірвати очей. А чисельні татуювання хочеться розглядати й розглядати, досліджуючи Карибські впадини накачаних м’язів. І, зізнаймося чесно, у багатьох власниць календаря з оголеними письменниками до літа не закінчувався січень.

Валерій — автор книжки «Сліди на дорозі», мандрівник, відеоблогер. Об’їхав пів світу, навіть здійснив піше паломництво Шляхом Святого Якова довжиною понад 1800 км! Зараз працює над власним фільмом про подорож Скандинавським півостровом, який ми з нетерпінням чекаємо. Бо дуже хочеться подивитися на Скандинавію.

Але ми любимо Валерія не лише за сталеві м’язи. А за твердість, міць характеру. Бо він — чоловік, який не боїться ні чорта, ні ангела. Саме від цієї мужності, непохитності терпне у грудях, а серце пускається табуном.

 

  1. Олександр Положинський — музикант

 

Музичні символи продовжуються, а Велика Волинь не відступає й упевнено захоплює все більше сходинок у нашому рейтингу. На 9-му місці — співак Сашко Положинський.

Заводить усе: його впізнаваний голос, глибокі очі, грайливо підняті брови й скуйовджене волосся… Та найголовніше — драйв! Драйв, який він завжди несе за собою й запалює всіх і кожну навкруги. Олександр Положинський почує й відчує тебе та спробує зрозуміти. Він заспіває тобі романтичну пісню чи хуліганський рок, й однаково підкорить собі. Хоч цей легінь не хоче бути героєм України, він точно герой наших сердець у ліфонах. І безліч з них напевне опинялися під його ногами або й на обличчі.

 

  1. Олег Михайлюта — музикант, гурт Т.Н.М.К.

 

Як пробудити демонів у жіночих серцях без реєстрації та смс? Відповідь не треба шукати у Google, якщо на відстані радіохвилі 10-й номер — Олег Михайлюта. Або ж — Фагот. Глибокі чаруючі очі, проникливий голос аж до мурашок по шкірі — і тебе вже не зупинити… Фагот качає, мотоцикл гарчить, волосся по вітру розлітається і ви їдете на захід сонця до Венери чи куди там вистачить пального. Пристрасть як на паркеті, тільки ще краще. Гаряча десята сходинка.

 

 


«Золотий Ліфон» відзнака найсексуальніших українських митців.

Організаторки:
Олена Павлова, художниця, авторка Кота Інжира, поетка, редакторка,
Наталія Каташинська, менеджерка,
Ольга Богачевська, журналістка, акторка, ведуча,
Олександра Лиховид, копірайтерка,
Надія Давиденко та Анна Арінархова.


 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter