МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА
tyktor_vystavka

Виставку до 125-річчя від дня народження Івана Тиктора продовжили

Вона експонуватиметься до кінця жовтня у Львівському музеї історії релігії. Виставка присвячена здебільшого львівському періоду діяльності Тиктора (1923-1939 рр.), коли був створений і успішно працював його видавничий концерн «Українська преса».

У 2021 році виповнилося 125 років із дня народження видатного українського видавця і медіамагната Івана Тиктора, який став одним із найуспішніших підприємців Галичини свого часу. Радянська влада затерла його ім’я в українській історії за відданість національній ідеї, а також за нешаблонність його постаті: українець, родом з села, який зумів видавничу справу перетворити на прибутковий бізнес, стати мільйонером, а після радянської окупації — емігрувати, аж ніяк не вписувався в тиражований образ неотесаного хлібороба.

Сьогодні ім’я Івана Тиктора та його концерн «Українська преса» згадують все частіше. Цей ефективний видавничий проєкт і загалом діяльність Тиктора нарешті заслужено позиціонують як історію успіху. Вона може послужити натхненням і для сьогоднішніх видавців, адже перед ними також постають виклики часу, схожі з тими, які долав Іван Тиктор.

 

 

В межах 28 Book Forum у Львові музей історії релігії та Українська академія друкарства підготували тематичну виставку під назвою «(Не)забутий Іван Тиктор: до 125-річчя від дня народження видавця». Вона знайомить відвідувачів із постаттю медіамагната, розповідає про «львівські місця» Тиктора та навіть демонструє роботу тогочасної редакції.

 

 

 

Відкриття експозиції відбулося 15 вересня у Львівському Музеї історії релігії (м. Львів, пл. Музейна, 1). Відвідати її можна буде до кінця жовтня.

Facebook
Telegram
Twitter