МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

«Кайдашеву сім’ю» та «Лісову пісню» виклали коміксом

П’ять найвідоміших програмних творів української літератури візуалізували у форматі коміксу.

Першими у проєкті «Українська література в коміксах» стали поема «Слово о полку Ігоревім» (епос, який вельми складний для розуміння не тільки для школярів), а також багатошарові та виховні сучасніші: поема «Катерина» Тараса Шевченка, повість «Захар Беркут» Івана Франка, драма-феєрія «Лісова пісня» Лесі Українки та повість «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького.

Комікси, які стануть у пригоді школярам і вчителям української мови та літератури, містять основну інформацію про авторів (портрети тут як окремий вид мистецтва. Можливо, Іван Франко в худі вас не здивує, а як щодо Івана Нечуя-Левицького в рожевій панамці?) та твір: жанр, проблематика, тема, ідея, дійові особи та зв’язки між ними (а для «Слова о полку Ігоревім» й історична основа-довідка), а також низку цитат та стислий хронологічний переказ сюжету, за яким зручно стежити, бо панелі пронумеровані. Корисною така візуальна інформація й буде для дорослих, які вже давненько читали ці твори і хотіли б відновити їх у пам’яті. 

 

Читайте також Додатки для книголюбів: читати, слухати, ділитися враженнями, обговорювати

 

«Проєкт має на меті допомогти вчителям української мови та літератури, а також англійської мови познайомити дітей з історією України, нашими звичаями і традиціями, красою української мови за допомогою графічної візуалізації сюжетів найвідоміших творів української літератури», — розповідають на Facebook-сторінці Українського інституту книги.

Каталог проєкту доступний для завантаження для всіх охочих у форматі PDF, де кожному твору присвячено кілька сторінок, які допоможуть розібратися в перипетіях сюжету та стануть чудовим доповненням до текстуального вивчення і для повторення, і для засвоєння матеріалу. 

 «Учителі можуть використовувати каталог із коміксами як дидактичний матеріал на уроках, вивчаючи ці твори, під час підготовки учнів до ЗНО або проведенні бінарних уроків. Якщо ж ви вже давно закінчили школу, проте хочете пригадати сюжети найвідоміших творів української класики або знайти в них нові цікаві смисли, радимо також зазирнути до коміксів», — додають у коментарі на Facebook-сторінці Українського інституту книги.

Проєкт Ольги Ходацької та Надії Грачової «Українська література в коміксах» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

Читайте також «Культурна ширма, створена “добрими росіянами”, не дозволяє європейцям бачити, що відбувається насправді»: Галина Крук у проєкті «Антитеза»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter