МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Українські автори зі спільноти «Письменницького Методу» читатимуть свої тексти у Сан-Франциско

Вони візьмуть участь у традиційній зустрічі «Write from the Gut» від Інституту Креативного Письма Сан-Франциско. Це популярний захід, на якому зазвичай читають тексти американські автори та авторки. 25 червня на ньому прозвучать тексти українців

Ініціаторками заходу є: з українського боку — Наталі Скорикова, викладачка «Письменницького Методу» в Україні, з американського боку — засновниця SF Creative Writing Institute Александра Костоулас із Сан-Франциско.

Онлайн-читання «Write from the Gut» за участі українських авторів та авторок познайомлять літературну спільноту Сан-Франциско з голосами українських сучасників. 18 письменників прочитають свої прозові та поетичні тексти в перекладі англійською. Їхні тексти торкаються різних тем: війни, побуту, кохання, пошуків себе, історичного минулого і сьогодення.

Ця зустріч українських авторів та авторок зі спільнотою Інституту Креативного Письма Сан-Франциско стане першою. Проте вже анонсовані наступні читання, які відбудуться на початку осені.

Долучайтеся, щоб послухати тексти українських авторів та авторок і познайомитися з американським письменницьким ком’юніті.

 

Початок о 21:00 (за київським часом)

 

Читайте також промову Галина Крук, що прозвучала на відкритті поетичного фестивалю у Берліні
та як Оксана Забужко виступила перед Європарламентом

 


 

Jack Grapes’ Method Writing — практичний курс, що вчить писати у власному унікальному стилі, створювати потужні правдоподібні тексти та працювати з тональною динамікою.

Джек Грейпс викладає в Голівуді 50 років. Спочатку це був суто професійний курс для письменників, сценаристів, акторів та піарників у Лос-Анджелесі. Але згодом його почали  вивчати люди різних професій. Програма «Методу» містить 9 рівнів, і вже на першому рівні студенти опановують базові концепти, які роблять текст сильнішим.

Олександра Костоулас заснувала Інститут Креативного Письма Сан-Франциско у 2015 році. Вона має ступінь магістра з творчого письма та англійської мови в коледжі Міллз і ступінь бакалавра з літератури та творчого письма в коледжі творчих досліджень при UCSB. За 7 років до заснування Інституту Олександра почала викладати «Письменницький Метод Джека Грейпса» в Сан-Франциско. Зараз серед її студентів є популярні в Америці письменники, які активно публікуються й здобувають нагороди.

Наталі Скорикова, викладачка «Письменницького Методу» в Україні, адаптувала програму курсу для українців і має на меті не лише вчити працювати з текстами, а й популяризувати сучасну українську літературу.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter