МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Українське видавництво вперше в шортлисті топового призу видавців дитячої літератури BOP

Нагородження переможців відбудеться в межах Болонського книжкового ярмарку 6‒9 березня.

«Особливо цінним для видавців є той факт, що номінують та визначають переможця інші видавництва, асоціації видавців та установи, які займаються популяризацією читання в кожному з шести регіонів. Тож нагода бути серед п’яти найкращих видавництв Європи — велика честь для “Видавництва Старого Лева”», — повідомляють у видавництві.

Традиційно премією нагороджують видавців у номінаціях із шести географічних регіонів: Африка, Центральна й Південна Америка, Північна Америка, Азія, Океанія та Європа. У короткий список кожного регіону відбирають по п’ять видавництв. Цьогоріч суперниками «ВСЛ» є:  Kite Edizione (Італія), Pato Logico (Португалія), Etana Editions (Фінляндія), Baobab Books (Швейцарія). Торік переможцем у категорії Europe стало видавництво Liels un mazs (Латвія).

«Я памʼятаю, як вперше була на відкритті Bologna Children’s Book Fair і нагородженні BOP, як уболівала за видавців, які тоді були номіновані, як була вражена їхнім зворушенням, і як у мене зʼявилася мрія, щоб Old Lion Publishing House потрапило в короткий список, а тоді й отримало цю нагороду. Щоб нас знали в усьому світі. Від мрії (не лише моєї, а всієї нашої команди) до короткого списку пройшло 8 років. А за цими роками неймовірний шлях, який проходить Україна, видавнича сфера в Україні, “Видавництво Старого Лева”. Це тисячі накатаних кілометрів, сотні знайомств і співпраць по всьому світу», — поділилася радістю на своїй сторінці у Facebook керівниця відділу маркетингу та зв’язків із громадськістю «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро.

Премія Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year заснована у 2013 році з нагоди 50-ї річниці Болонського дитячого книжкового ярмарку. Серед її організаторів Bologna Children’s Book Fair, AIE — Італійська асоціація видавців у партнерстві з IPA — Міжнародною асоціацією видавців. 

«Ця номінація — досягнення не лише для видавництва й України, а й для всіх, хто доклався до того, щоб українське книговидання стало видимим у світі. Це досягнення всіх нас, людей сфери. Дякую вам! […]  Я усвідомлюю те, що видимими світу ми стали і через війну. Ніколи не напишу “завдяки”. І це наш обовʼязок та відповідальність цю видимість перетворювати на користь для країни, на ще один крок до перемоги і до увиразнення нас на карті світу. Дякую ЗСУ і тим, завдяки кому я маю не просто нагоду, а можливість радіти», — додає Оксана Зьобро.

 

Читайте також: «Ми не творимо моду. Ми і є мода!»: огляд роману Доржа Бату «Коко 2.0»
Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter