МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Більше книжкового контенту — ютуб-проєкт «Розмови з Сенсом»

«Розмови з Сенсом» — це інтерв’ю літературознавиці та кураторки мистецьких проєктів Анастасії Євдокимової з діячами культури та книжковими людьми.

Перше відео проєкту — розмова з професійною читачкою, шеф-редакторкою сайту The Ukrainians Богданою Неборак.

Девіз проєкту «Розмова про книжки та сенси», тож кожне інтерв’ю стосуватиметься книжкових досвідів, літератури і взагалі сенсів, які вона привносить в життя гостей Анастасії Євдокимової та книгарні «Сенс». Яка стала осередком книжкових клубів (до яких, до слова, можна долучитися й офлайн, й онлайн) та теплого читацького ком’юніті у столиці. 

«Література — захоплива пригода, це можливість прожити ще одне  життя, окрім власного. Завжди приємно ділитися тим, що ти любиш з колом однодумців, обговорювати знакові для твори. Ставати провідницею для тих, хто потребує цієї підтримки, щоби нас, читачів, ставало дедалі більше.

Разом із книгарнею “Сенс” через розмови з людьми, які мають цікавий, непересічний читацький досвід, ми хочемо показати шляхи, якими можна підступитися до читання. Говорити про щоденну читацьку практику, як про хобі,  спосіб класно провести час.

Тож говоритимемо про читацькі лайфхаки, улюблені тексти, теми та стилі, а ще про саме життя і сенси, які його наповнюють», — розповідає Анастасія Євдокимова, інтервʼюерка «Розмов із Сенсом», літературознавиця, кураторка мистецьких проєктів, співведуча проєкту про культуру «Наразі без назви».

Гостями розмов про книжки та сенси будуть письменники, літературні критики, видавці, читачі — люди, які можуть розповісти про книжки багато і цікаво.

Зокрема, у першому випуску розмова про читання як звичку, читання в журналістиці, письменницьку родину та перші читацькі досвіди. Крім того, гостя ділиться списком літератури, який радить всім глядачам «Розмов…».

«Книгарня – це не лише про полиці та різноманіття найменувань художніх, науково-популярних чи арт видань. Книгарня – це передовсім про середовище, де читачі відчувають себе комфортно, де вони можуть погортати книжку, поспілкуватися. Залишитися наодинці з цікавим виданням, відкрити для себе щось нове.

І наш новий ютуб-формат “Розмови з Сенсом” — це також про роботу з комʼюніті читачів, тих, які приходять до нас, тих, котрі відвідують нашу інтернет-книгарню. Хто разом із нами читає під час книжкових клубів, це про розширення нашої спільноти. На нашому ютуб-каналі також є ще кілька форматів — книжкові клуби та відгуки на новинки», — додає Надія Вовк, директорка книгарні «Сенс». 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter