МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Конкурс життєствердної прози оголосило харківське видавництво

Vivat проводить конкурс романів у категорії Feel-Good Fiction. Рукописи приймають до 1 травня 2023 року.

У Feel-Good Fiction роман передбачає: бурхливі почуття, романтичні пригоди, тілесну чуттєвість, перипетії на шляху до фіналу, відчуття тепла і радості, що покращує настрій. Це мають бути історії героїв, в яких не все ідеально, але вони шукають себе, стосунки, дарують віру. До цієї категорії належать: «Випадкові наречені» Крістіни Лорен, «Квартира на двох» Бет О’Лірі, «Сто років Ленні і Марго» Мерієнн Кронін, «Історія Артура Трулава» Елізабет Берг, «Гіпотеза кохання» Алі Гейзелвуд, «Іспанський любовний обман» Елени Армас, розповідають у видавництві.

За умовами конкурсу переможець отримає авторську винагороду:

  • гонорар у розмірі 30 000 грн
  • комерційну пропозицію від Vivat на видання конкурсного твору переможця


Крім того, можливо, що видання книжки запропонують й авторам, що увійдуть до короткого списку конкурсу.

Вимоги до роману:

  • Текст має відповідати жанру / категорії.
  • Не бути опублікованим раніше.
  • Повинен мати не менше 100 сторінок (350 тис. знаків з пробілами).
  • Синопсис та рукопис необхідно надіслати на адресу: manuskript@vivat.factor.ua з темою: Конкурс Feel-Good Fiction. 

У листі обов’язково мають бути: короткий опис книги (логлайн), інформація про автора та посилання на його соцмережі.

«Я дуже вдячна літературним конкурсам. Першою дорослою (коли я вже точно зрозуміла, в якому жанрі хочу працювати) публічною пробою пера для мене стала платформа Зоряна фортеця, там були опубліковані перші мої жанрові тексти, сталася перша цінна перемога. А потім у 2018 році мій перший роман "Лазарус" переміг у видавничому конкурсі і зробився книгою. Досі вдячна КМ-букс за це. Тож не буду приховувати, що радо підтримала ідею організувати конкурс у моєму рідному Vivat»
Світлана Тараторіна
письменниця та директорка комунікацій видавництва Vivat

Оголошення короткого списку конкурсу заплановане на 15 червня, а переможця — до 1 серпня. На етапі відбору зворотнього зв’язку конкурсантам не надаватимуть.

«Видавничий конкурс від такого потужного видавця — нагода для автора, якою обов’язково треба скористатися. Так, нагода передусім для тих, у кого є написаний чи недописаний текст, що підпадає під описані жанрові особливості. У конкурсі можуть взяти участь, як досвічені автори, так і дебютанти. Ми з вдячністю розглянемо всі тексти. Направду, ідея цього конкурсу народилася як від бажання підтримати авторів, так і з прагнення наповнити сучасну українську літературу якісними теплими текстами (всі інші — теж мають і будуть, але тема для цього відбору — про книги, що залишають по собі добрий натхненний післясмак)», — додає Світлана Тараторіна.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter