МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Документальне відео з деокупованої Херсонщини стало кліпом на пісню Lady Aphina

«Погляди, на які впала тінь» — саме такі в людей, які пережили окупацію. Цю ідею режисер Степан Кулина реалізував у відео, саундтреком до якого стала пісня київського рок-гурту Lady Aphina

«“Мить” написана ще навесні 2022 року. Ми тоді розмірковували про стани людей, що проживають трагічні події в Україні під час війни. Думали, як довго можемо витримувати таку кількість горя та несправедливості. Стільки вже ми бачили, а скільки ще доведеться пережити? Пісня про відчай, що граничить із вірою, що все буде добре.

Потім була зустріч зі Степаном Кулиною, який розповів про свою давню ідею документального відео. Коли він послухав “Мить”, то сказав, що саме ця пісня має стати саундтреком його маленького фільму. На відео — мешканці Херсонщини в перші дні після деокупації. Кожен із них має погляд, який Степан назвав “не присутнім”, “поглядом у нескінченність”», — розповідають у Lady Aphina.

«Уперше я помітив це в Харкові. Сів у таксі, увімкнув музику і занурився в тяжкі роздуми. Потім повернуся до реальності й помітив себе в цьому стані: не присутній, абсолютно поглинутий думками, з поглядом у безкінечність. Це був не той завтик, який буває після робочого дня за компом, чи після шести годин за кермом. Досі важко дати цьому стану визначення. Це щось масивне.

Коли думаєш про жорстоке, несправедливе, невизначене, чи дивишся на свою долю здалеку і думаєш “що відбувається?”. Тоді на погляд падає тінь. Я почав помічати ці погляди в інших. Бачив, як різні люди в різних місцях ловлять цю мить і роздумують кожен про своє.

Закономірно, що чим ближче до фронту, тим більше таких завтиків я зустрічав. Мої спостереження загусли в ідею задокументувати ці погляди. Через деякий час мені написав Михайло і запропонував зняти кліп на їхню пісню “Мить”. Це був метч ідеї та музики.

Оскільки ця пісня про нас усіх, героями мали стати ми всі: люди, які побачили війну. Тому я зібрався і поїхав на звільнену Херсонщину, знімати війну, що відбилася в поглядах людей», — зазначає Степан Кулина, режисер.

Lady Aphina

Над піснею та відео працювали: 

  • Аранжування, зведення, мастеринг — Саша Мусевич
  • Музика, гітара — Саша Мусевич, Михайло Опекан
  • Вокал — Михайло Опекан
  • Бек вокал – Ольга Опекан
  • Лірика — Михайло Опекан
  • Автор ідеї відео та режисер — Степан Кулина
  • Кольорокорекція — Анастасія Червонна

«Кліп вийшов важкий, як і самі погляди. Проте, сподіваюсь, що ефект від перегляду буде терапевтичний, бо “Дихаю. Все буде добре”», — додає Степан Кулина.

Пісня також доступна на популярних стрімінгових сервісах

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter