МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

З’явився просвітницько-благодійний проєкт про історичних постатей України «Інсторики»

Це проєкт про історію України, сучасний погляд на діяльність та життєвий шлях 25 видатних історичних постатей

Просвітницько-благодійний проєкт «Інсторики» розпочала мережа супермаркетів «Сільпо» за підтримки компанії Mastercard. Команда мережі пофантазувала над тим, якби українські діячі жили в наш час, то вони б не відмовилися від можливості поділитися своїми думками у соціальних мережах. 

Яку інформацію вони б шерили у своїх дописах та сторіз? Який вигляд мав би щоденний to do list князя Володимира? Які б інсайти розповів князь Данило в онлайн-курсі «Як заснувати місто з нуля»? Які місця відкрив світу мандрівний філософ Григорій Сковорода у своєму тревел-шоу? Як давав би собі раду Степан Бандера у роботі з хейтерами? Ми впевнені, що знайомі з нашої історії персоналії були би інфлюенсерами, коучами, кріейторами, фрілансерами й іншими трендовими профі.

У рамках проєкту «Сільпо» разом з авторами видавництва «Чорні Вівці» Христею Венгринюк, Євгенією Завалій, Максимом Дупешком та в колаборації з істориком Кирилом Галушком створили книжку з біографіями 25 відомих українців «Інсторики». Герої видання розповідають про свій життєвий шлях від першої особи, жартують та діляться своїми мотиваціями та настановами для українців наступних поколінь. 

 

Читайте також: Куди піти: дайджест культурних подій 28 листопада – 11 грудня (оновлюється)

 

«Інсторики» охоплюють хронологічні рамки від князівських часів до сьогодення, від Володимира та Ярослава до Симона Петлюри й Василя Стуса. Книжка у легкій та доступній формі занурить усіх небайдужих українців та українок в історію рідного краю, нагадає дорослим шкільні роки, а дітям — розповість про історичне минуле в сучасному викладі. Окрім книжки, також створили сашети зі стікерами про кожного з видатних українців та українок. 

«Сьогодні, у розпал війни, як ніколи актуально шанувати та знати наших героїв, борців за державність, які творили українською та робили надзвичайні відкриття для світу. Зараз ми самі живемо в історичні часи і, поринаючи у минуле, намагаємося знайти пояснення цим подіям і зрозуміти, яким буде майбутнє. Тому ми і створили проєкт «Інсторики», який популяризуватиме українську історію та надихне нас боротися й далі», — коментує маркетинг-директор «Сільпо» Катерина Огуряєва.

 

Читайте також: Катерина Єгорушкіна: «Я надто чесна перед собою і читачами, аби прибирати з книжок життя»

 

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter