МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Сергій Жадан отримав премію Свободи від Фундації Франка Ширрмахера

Про це письменник написав на своїй фейсбук-сторінці

Письменник живе в Харкові й активно волонтерить разом із музикантами гурту «Жадан і Собаки», фронтменом і вокалістом якого є.

 

«Отримав премію Свободи від Фундації Франка Ширрмахера — легендарного видавця «Франкфуртер альгемайне цайтунг». Премія Cвободи цього року вручається вперше, разом із традиційною премією фундації. Дякую організаторам за цей жест підтримки України — для нас сьогодні увага й підтримка світу справді є дуже важливою. Грошову складову премії — 10 000 швейцарських франків — радо віддам на волонтерські потреби: куплю пару бусів для хороших людей. Працюємо далі, працюємо на перемогу», — йдеться в дописі Сергія Жадана.

 

Читайте також: Найновіші видання українських авторів за кордоном

 

Відтепер фонд нерегулярно присуджуватиме ще одну премію — премію Свободи Фундації Франка Ширрмахера. Нею нагороджуватимуть тих, хто прагне просвітленої свідомості та творчої свободи особистості. Український письменник став її першим лауреатом. Жадана відзначили за літературну, поетичну та есеїстичну творчість та мужню відданість у важкий час. Церемонія нагородження відбудеться восени в Цюріху.

Серед лауреатів премії минулих років — Джонатан Франзен, Мішель Уельбек і Данієль Кельман.

 

Сергій Жадан — український письменник, перекладач, громадський діяч, волонтер, фронтмен музичних гуртів. Лавреат премій імені Василя Стуса,  неодноразовий переможець «Книги року BBC», зокрема роман «Ворошиловград» переміг у номінації «Найкраща книга десятиліття», премії Джозефа Конрада-Коженьовського, Angelus, Дерека Волкотта та інших. Раніше ми також писали, що Жадана висунули на Нобелівську премію з літератури.

 

Читайте також спогади Сергія Жадана про харківського художника Валєра Бондаря

 

Фото на головній: Олександр Осіпов

Світлина з концерту гурту «Жадан і Собаки», який відбувся 2 квітня 2022 року в приміщенні харківського метро

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter