МЕДІА

0

КНИЖКИ • ЛЮДИ • МІСТА

Скоро в кіно: фільм про близнюків з Полтавщини від Антоніо Лукіча

Друга стрічка режисера «Люксембург, Люксембург», міжнародна прем’єра якої відбулася під час Венеційського фестивалю, в українському прокаті з’явиться 13 квітня. Обіцяють, що в усіх кінотеатрах.

Фільмування стрічки у 2021 мало широку географію: Лубни (Полтавщина), Київ, Люксембург. А от її завершення було на межі зриву, адже потрібно було врятувати матеріал, а потім ще й фіналізувати його у непевних умовах воєнного часу. 

«Якщо “Мої думки тихі” — це перший український фільм про високого чувака, то “Люксембург, Люксембург” — мабуть, перший український фільм про близнюків з міста Лубни. Це історія про двох хлопців, які намагаються зрозуміти, як влаштоване життя, спираючись на приклад свого батька.

Один з братів вважає його за героя, а інший — намагається триматись подалі від його кримінальної фігури. Фільм вступає в боротьбу за увагу глядача з самого початку. Цей фільм про вічне, тільки не пафосно, а на слобожанському суржику», — розповідає про стрічку режисер Антоніо Лукіч.

Головні ролі у стрічці отримали учасники реп-гурту «Курган і Agregat» — брати Раміл та Аміл Насірови, і їхні яскраві образи додають стрічці неабиякого колориту.

«Деякі моменти на зйомках були трохи складні. Наприклад, мені треба було зіграти випившего. І звісно треба було для цього випити, а я ж до того не пив більше року. Ще було складно водити автівку, бо мені прийшлося навчатися цьому. “Люксембург, Люксембург” — це не пластмасовий фільм.

В ньому цікавий сценарій — це історія з життя самого Антоніо. І це те, що зараз потрібно глядачам. З одного боку, вони зможуть розрядити обстановку і посміятися. З іншого, в фільмі закладений біль українського народу, тому що зараз багато дітей будуть рости без батьків через країну-терориста», — згадує Раміл Насіров.

Це перша акторська робота музикантів, які звикли до масштабних концертів та повних залів.

«Ми любим всякі експерименти, пробували себе в різних жанрах і дійшли до кіно. Зйомки були цікавими. Прикольно, що якась довга розмовна сцена на 4-5 хвилин знімається з трьох дублів. А сцена, де треба просто вийти і закрить двері, знімається двадцять дублів.

Спочатку думаєш: “Шо за х*рня?”. А потім дивишся результат і розумієш для чого це робиться. Думаю, зараз люди мають більше цінувати те, шо робиться у нас, і відмовлятись від того, що робиться і робилось в одній сусідній країні», — каже Аміл Насіров. 

Коротко про «Люксембург, Люксембург»

Дата старту: 13.04.2023

Формат: 2D

Країна: Україна

Тривалість: 106 хвилин

Жанр: комедія, драма

Продюсери: Володимир Яценко, Анна Яценко

Режисер: Антоніо Лукіч

Актори: Аміл Насіров, Раміл Насіров, Наталія Гнітій, Людмила Саченко, Віктор Драпіковський, Доріс Майданюк, Карина Черчевич та інші.

Рубрика: Новини
Facebook
Telegram
Twitter